ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.


ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΝΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ www.radioalfeios.gr/web-tv - radioalfeios@gmail.com





Παρακάτω παρουσιάζονται οι ασθένειες για τις οποίες ενδείκνυται η θεραπεία σε ιαματικά λουτρά

Αυχενικό σύνδρομο

Το αυχενικό σύνδρομο αποτελείται από μια σειρά συμπτωμάτων στην περιοχή του αυχένα και γύρω από αυτή. Δημιουργείται κυρίως από επαναλαμβανόμενη και κακή στάση του αυχένα. Λόγω της μυοχαλαρωτικής δράσης των θερμών ιαματικών πηγών ο πόνος βελτιώνεται και τα συμπτώματα μπορεί να μην κάνουν την εμφάνισή τους και για αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωση της λουτροθεραπείας.

Γυναικολογικές Παθήσεις

Σύμφωνα με έρευνες οι ιαματικές πηγές φαίνεται να βελτιώνουν πολλές γυναικολογικές παθήσεις όπως φλεγμονώδεις παθήσεις των γεννητικών οργάνων, λευκόρροια, σαλπιγγίτιδα, διαταραχές του έμμηνου κύκλου, εμμηνόρροια, ενοχλήσεις έπειτα από γυναικολογική επέμβαση, αιδιίτιδα, κολπίτιδα και πυελοπεριτονίτιδα. Τα ιαματικά λουτρά βοηθούν στις γυναικολογικές παθήσεις με δύο τρόπους:

  1. το ζεστό νερό δρα μυοχαλαρωτικά και έτσι απαλύνει τους κάτω κοιλιακούς πόνους,
  2. τα ιαματικά λουτρά σαν μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα προσφέρει ψυχική ηρεμία, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι κάποια γυναικολογικά προβλήματα είναι ψυχοσωματική απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής και των καθημερινών προβλημάτων. 

Καρδιολογικά προβλήματα

Πάλι το ζεστό νερό είναι αυτό που επιδρά χαλαρωτικά στην καρδιακή λειτουργία χαλαρώνοντας τους μύες. Αυτή η χαλάρωση οδηγεί τελικά σε πτώση της αρτηριακής πίεσης δρώντας θετικά τόσο στην καρδιά όσο και στα στεφανιαία αγγεία. Οι θετικές επιπτώσεις είναι εμφανείς για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κυρίως σε ηλικιωμένους.

Δερματοπάθειες

Η λουτροθεραπεία αλλά και η πηλοθεραπεία βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως είναι το έκζεμα, η νεανική ακμή, η ψωρίαση, οι τοπικές δερματίτιδες και το πρήξιμο από διάφορες αιτίες. Οι ιδανικότερες πηγές για δερματοπάθειες είναι οι θειούχες. Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο μειώνει την συμπτωματολογία των ασθενειών του δέρματος.

Τραυματισμοί και εκφυλιστικές εκβάσεις τραυμάτων

Οι ιαματικές πηγές είναι ιδανικές ως αποθεραπεία από κάποιο τραύμα και έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές συνέπειες σε κατάγματα, διαστρέμματα αλλά και αγκυλώσεις τραυματισμένων μελών. Βέβαια, σε περίπτωση που τα τραύματα είναι ακόμα ανοιχτά, τα ιαματικά λουτρά απαγορεύονται αυστηρά. Τα ιαματικά λουτρά λειτουργούν σαν εναλλακτική φυσικοθεραπεία στην περίπτωση των καταγμάτων και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από την παραδοσιακή μέθοδο. Επειδή ο ασθενής είναι μέσα στο νερό καταπονείται λιγότερο και λόγω της θέρμης του νερού χαλαρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό βοηθώντας την γρηγορότερη επαναφορά του τραυματισμένου μέλους.

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι

Ένα άτομο που πάσχει από ημικρανίες και πονοκεφάλους μπορεί να βοηθηθεί από τα ιαματικά λουτρά μόνο αν δεν προέρχονται από κάποια οργανική πάθηση. Με άλλα λόγια αν οι ημικρανίες δημιουργούνται από άγχος και κακό τρόπο ζωής, οι πάσχοντες μπορούν να χαλαρώσουν και να ευεργετηθούν πολύ από μια λουτροθεραπεία. Η ηρεμία μπορεί να εξαλείψει και τους πονοκεφάλους λόγω ψυχικής κούρασης σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ισχιαλγίες, Οσφυαλγίες, Δισκοπάθεια

Οι ζεστές ιαματικές πηγές είναι βάλσαμο για τις συγκεκριμένες παθήσεις. Το θερμό νερό μαζί ενδεδειγμένη άσκηση κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας έχουν παρατεταμένα πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μήνες μετά των λουτρεθεραπειών.

Μυαλγίες

Μια ιαματική πηγή με μεγάλη περιεκτικότητα αλάτων μπορεί να μειώσει αισθητά τους μυϊκούς πόνους αν και το αποτέλεσμα είναι παροδικό. Οι λουτροθεραπείες βοηθούν μυαλγίες προερχόμενες από μυϊκές κακώσεις, αρθριτικές παθήσεις ή μυοπάθειες. Οι πόνοι μειώνονται αισθητά, αν και παροδικά, στην περίπτωση που ο ασθενής επισκεφτεί ιαματικά λουτρά που περιέχουν υψηλές ποσότητες αλάτων. Η λουτροθεραπεία ενδείκνυται για μυαλγίες που είναι αποτέλεσμα είτε κακώσεων των μυών είτε αρθριτικών εκδηλώσεων ή μυοπαθειών.

Παθήσεις νευρικού συστήματος

Ο θερμαλισμός βοηθά παθήσεις των κεντρικών και περιφερικών νεύρων που εκδηλώνονται και ως μυαλγίες. Μερικές από αυτές τις ασθένειες είναι η νευραλγία, οι νευρίτιδες και οι πολυνευροπάθειες. Οι μεταλλικές ιαματικές πηγές μέτριας θερμότητας ή φυσιολογικής θερμοκρασίας είναι οι καταλληλότερες για τέτοιες περιπτώσεις. Η καλύτερη και ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών προϋποθέτει συνδυασμό λουτροθεραπείας και παραδοσιακής φυσικοθεραπείας. Στην περίπτωση των εγκεφαλικών επεισοδίων, και ειδικά αν έχουν αφήσει σωματική αναπηρία, η λουτροθεραπεία είναι χρησιμότερη.

Παθήσεις ουροποιητικού

Τα ιαματικά λουτρά ωφελούν παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος αλλά μόνο σε περιπτώσεις λιθιάσεων και κολικών και όχι σε συστημικές παθήσεις όπως είναι η νεφρίτιδα. Μεγάλη σημασία στις ουροποιητικές νόσους έχει και η παράλληλη ποσιθεραπεία δηλαδή η χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων υγρών από το στόμα.

Παθήσεις αναπνευστικού

Τις αναπνευστικές παθήσεις όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το βρογχικό άσθμα, η λουτροθεραπεία μέσω της εισπνοθεραπείας είναι ιδανική για να συμπληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγεί ο γιατρός. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ουσίες που εκρήγνυνται από τις ιαματικές πηγές κατά τη διάρκεια της εισπνοθεραπείας δρουν βλενολυτικά προκαλώντας άφθονη απόχρεμψη και έτσι ο ασθενής ανακουφίζεται. Οι θειούχες πηγές που βγάζουν ατμούς είναι οι πιο κατάλληλες.

Παχυσαρκία

Ο μοναδικός τρόπος που τα ιαματικά λουτρά δρουν στην περίπτωση αυτή είναι μέσω της άσκησης μέσα στο νερό, της δίαιτας και του τρόπου ζωής που ακολουθούν όσοι επισκέπτονται τα ιαματικά λουτρά.

Ρευματικά νοσήματα

Ικανοποιητικά αποτελέσματα έχουν τα θερμά νερά των ιαματικών πηγών στους ρευματισμούς, στη ρευματοειδή και παραμορφωτική αρθρίτιδα, στη σπονδυλοαρθρίτιδα και στη ραχίτιδα. Συνδυασμένα με φαρμακευτική αγωγή και άσκηση μειώνουν τους πόνους για μεγάλο χρονικό διάστημα και χαλαρώνονται οι αρθρώσεις.

Παθήσεις κυκλοφορικού

Τα θερμά ιαματικά λουτρά μπορούν να συμβάλλουν μόνο στην αντιμετώπιση των κραμπών που προκαλούνται από χρόνια αποφρακτική αρτηριοπάθεια. Έτσι μπορούν να βοηθήσουν σα συμπτώματα και όχι στην ασθένεια αυτή κάθε αυτή.

Παθήσεις εντέρου

Η λουτροθεραπέια βοηθά κυρίως τη δυσκοιλιότητα. Τα θερμά ιαματικά λουτρά χαλαρώνουν τους μύες και προκαλούν ευκολότερη αφόδευση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ιαματικά λουτρά αντενδείκνυνται για όσους πάσχουν από διάρροια. Το ήρεμο περιβάλλον των ιαματικών λουτρών ευνοεί και περιπτώσεις σπαστικής κολίτιδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  – “ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ”.

      Ο   ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ   ΦΟΡΕΑΣ   ΤΟΥ   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ   ΕΘΝΟΥΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ” (ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΙΔΡΥΣΕΩΣ  6199/04-9-2015  ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ)

13.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα. ΣΕΛΙΔΑ 27 από 40
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://politikosforeas.e-sy.gr/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: http://e-sy.gr/

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr/

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: http://600dis.oramaellas.gr/

50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: http://www.endcyprusdebt.com/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr/

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100 ΔΙΣ Τ.Χ.Σ.: http://txs.oramaellas.gr/

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: https://ypomnima.artemis-sorras.gr/
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.» http://alfeiospotamos.gr/?p=11184

https://www.youtube.com/watch?v=cW0otbgwLUU&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=KJtkkqHhtng

https://www.youtube.com/watch?v=oKWRJdroFoI

ΕΙΣΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ UCC ΜΕΣΩ ΑΦΜ ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗ

ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΤΩΡΑ ΕΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ | FACEBOK
ΙΣΤΟΤΟΠΟI://ANDREASMIHALOPOULOS.BLOGSPOT.COM/2020/12/BLOG-POST.COM
 // HTTPS://EAFETOS.BLOGSPOT.COM/
 // HTTPS://TWITTER.COM/HOME
📧E-MAIL:AMIHALOPOULOSESY1@HOTMAIL.COM
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6937267467

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια