Τα δυτικά ανεπτυγμένα έθνη που απαιτούν περισσότερες δόσεις εμβολίων στα νεογνά τείνουν να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών,
σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου στο Cureus.Οι ερευνητές Neil Miller, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής και Επιστημονικής Έρευνας στο Νέο Μεξικό, και ο Gary Goldman, ο οποίος έχει διδακτορικό στην επιστήμη των υπολογιστών, πραγματοποίησαν διάφορες αναλύσεις με βάση δεδομένα του 2019 και του 2021 για να διερευνήσουν πιθανές σχέσεις μεταξύ του αριθμού των απαιτούμενων δόσεων εμβολιασμού πρώιμης παιδικής ηλικίας από ανεπτυγμένα κράτη με τα ποσοστά θνησιμότητας νεογνών και βρεφών κάτω των 5 ετών.
«Η εργασία μας διερεύνησε πιθανούς συσχετισμούς μεταξύ του αριθμού των δόσεων εμβολίων πρώιμης παιδικής ηλικίας που απαιτούν τα ανεπτυγμένα έθνη και των ποσοστών πρώιμης παιδικής θνησιμότητας τους», είπε ο κ. Μίλερ στους The Epoch Times.
«Για παράδειγμα, ορισμένα έθνη χορηγούν εμβόλια για την ηπατίτιδα Β και τη φυματίωση (BCG) στα βρέφη τους λίγο μετά τη γέννηση. Βρήκαμε ότι τα έθνη που απαιτούν και τα δύο εμβόλια είχαν σημαντικά μεγαλύτερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας σε σύγκριση με τα έθνη που δεν απαιτούσαν κανένα εμβόλιο».
Η έρευνα των Miller και Goldman ξεκίνησε αρχικά το 2011 όταν δημοσίευσαν μια εργασία χρησιμοποιώντας δεδομένα του 2009 που έδειχναν μεγαλύετρα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας των υψηλά ανεπτυγμένων χωρών που απαιτούν τους περισσότερους βρεφικούς εμβολιασμούς.
Η πρόσφατη μελέτη επανέλαβε την αρχική τους μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα του 2019 και του 2021 από τα κορυφαία 50 έθνη όπου οι δόσεις εμβολίων παιδικής ηλικίας κυμαίνονται από 12 έως 26. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 0,167 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων για κάθε πρόσθετη δόση εμβολίου που προστέθηκε στο χρονοδιάγραμμα, υποστηρίζοντας τα ευρήματα της προηγούμενης μελέτης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ………………ΜΕΡΟΣ ΔΕΫΤΕΡΟHTTPS://ESYKPDKENTRIKISELLADOS33.BLOGSPOT.COM/2023/08/BLOG-POST_7.HTML
Ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Β και της φυματίωσης μπορεί να αυξήσει τη θνησιμότητα
Στην τελευταία τους μελέτη, οι Miller και Goldman διεύρυναν την έρευνά τους για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο των εμβολίων ηπατίτιδας και φυματίωσης στα ποσοστά θνησιμότητας νεογνών (μωρά κάτω των 28 ημερών), βρεφών ηλικίας έως 1 ετών και παιδιών κάτω των 5 ετών. Δεδομένα θνησιμότητας και προγράμματα εμβολιασμού συντάχθηκαν από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και εθνικές κυβερνήσεις.
Η μείωση των δόσεων των βρεφικών εμβολίων μείωσε τη θνησιμότητα
Χρησιμοποιώντας δεδομένα του 2021, οι ερευνητές βρήκαν μια στατιστικά σημαντική διαφορά 1,28 θανάτων ανά 1000 γεννήσεις μεταξύ των μέσων ποσοστών βρεφικής θνησιμότητας των εθνών που δεν εμβολίασαν καθόλου τα νεογνά τους και εκείνων που χρειάστηκαν δύο δόσεις εμβολίου. Για κάθε μείωση έξι δόσεων εμβολίου που χορηγήθηκαν κατά τη βρεφική ηλικία, το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας βελτιώθηκε κατά περίπου έναν θάνατο ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων.
Επιπλέον, τα εμβόλια που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής είχαν μεγαλύτερη επίδραση στα ποσοστά θνησιμότητας κάτω των 5 ετών σε σύγκριση με τα εμβόλια που χορηγήθηκαν κατά το δεύτερο έως το πέμπτο έτος της ζωής, υποδηλώνοντας ότι τα νεότερα βρέφη που γενικά ζυγίζουν λιγότερο και λαμβάνουν περισσότερα εμβόλια είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ανεπιθύμητη ενέργεια που να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο.
«Τα εμβόλια για την ηπατίτιδα Β και τη φυματίωση που χορηγούνται αμέσως μετά τη γέννηση, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανώριμο και το νεογνό έχει χαμηλό βάρος, μπορεί να αυξήσουν την ευαλωτότητα σε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και θανάτους που τελικά συμβάλλουν σε υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας νεογνών, βρεφών και μωρών κάτω των πέντε ετών», είπε ο κ. Ο Μίλερ στους The Epoch Times.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA:«Ανοιχτό» το θέμα των ανεμογεννητριών στο Πάνειο Ορος (15/11/2022)https://www.e-synews.gr/2023/07/18/anoichto-to-thema-ton-anemogennitrion-paneio-oros-2022-kaike-olo-to-paneio/
Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
0 Σχόλια